Upenes jau izsenis zināmas kā vīrusu apkarošanas un imunitātes stiprināšanas līdzeklis. Taču patiesībā Upene ir kas daudz vairāk – upenes ir ogas, kuras satur 3-4 reizes vairāk C vitamīna nekā apelsīni, bet antioksidantu līmenis upenēs ir pat divas reizes lielāks nekā mellenēs. Tas padara upeni par teju fenomenālu ogu, kuras ēšana palīdz aizkavēt gan novecošanās procesus, gan uzlabot veselību un, pats galvenais - tā ir arī garda! Pateicoties C vitamīnam un antioksidantiem, ar ko bagātas šīs ogas, uzlabojas asinsrite, tiek novērsta trombu veidošanās un samazinās holesterīna daudzumu asinīs. Upenes satur arī B1 un P vitamīnu, karotīnus, organiskās skābes, dzelzi un mikroelementus – mangānu, varu hromu u.c.


5 

Uzzināt vairāk