Sastāvs: smiltērkšķi, kurkums un medus Smiltsērkšķos ir minerālvielas, dzelzs, mangāns, varš, arī B grupas, PP un K vitamīnus, kā arī vairāk nekā 15 dažādu mikroelementu. Smiltsērkšķi ir ļoti vērtīgs organisma apgādātājs ar dabiskajiem vitamīniem, jo tā ogas satur praktiski visus dabā esošos vitamīnus. Ogu regulāra ēšana būtiski palīdz papildināt organisma vitamīnu krājumus. Kopā ar medu smiltsērkšķim ir fantastiska garša. Kurkuma (saukta arī par tumeriku) nāk no ingvera dzimtas auga saknes. Kurkumai ir nomierinoša, antibakteriāla, pretiekaisuma un pretsāpju iedarbība. Kurkuma ir izcils mangāna, dzelzs, kā arī B6 vitamīna, šķiedrvielu un kālija avots. Kurkumai piemīt piparota, silta, nedaudz rūgta garša un maigs aromāts, kas mazliet atgādina apelsīnu un ingveru. Viena no galvenajām kurkumas “sastāvdaļām” ir kurkumīns, kas piešķir kurkumai tās dzelteno krāsu un ārstnieciskās īpašības. Kurkumīna spēcīgā antioksidanta iedarbība spēj neitralizēt organismā cirkulējošos brīvos radikāļus, kas veicina gan iekaisumus, gan audu deģenerāciju un paātrina novecošanos. Vēl vairāk, kurkumīns spēj aktivizēt paša organisma iekšējo antioksidantu aktivitāti.


10 

Uzzināt vairāk